Hai, Sti!

a2a7c0d6c3156000

Hai! Hello! Aloha! Hola! A Yo!

Kembali muncul karena di-tag oleh adek-adek imut Ren & Vris dalam Q&A Games. Hohoho… 😀

Thanks untuk creator Q&A Games La Princesa. Salam kenal y 🙂 *berkat kamu, sesama author dapat mengenal teman lainnya lebih dalam lagi… #ceileh bahasanya berasa kayak presenter talk show

Tanpa berbasa-basi lagi, lemme describe ma’ self..

1.What kind of insect is Isti most annoyed of?

  • Bee?
  • Mosquito?
  • Flies?

2.How does Isti relieve her stress?

  • Listening to music
  • Jogging

3.What kind of top (clothing) does Isti like to wear?

  • Hijab + T-Shirt

4.What is Isti hate the most during summer?

Absolutely, heatwave. Anehnya, tubuhku lebih mudah beradaptasi di cuaca yg panas daripada suhu dingin. Meskipun, aku bermimpi dapat melihat winter.

5.What is Isti’s favorite dish?

Bakso as always! Apalagi bakso buatan mama.. Nyam!

6.What is Isti’s favorite animation movie?

Wah…ini banyak sekali! Sulit untuk memilahnya..

  • Toy Story Series
  • Up!
  • Ratatouille
  • How to Train Your Dragon
  • Ice Ages Series
  • Shrek Series

7.Who is Isti’s favorite singer?

Chris Brown

8.What is Isti’s favorite flower?

White Rose

9.What is number one on Isti’s bucket list?

Travel Around Indonesia

10.What is Isti’s favorite color?

Blue & Orange

11.What is Isti’s favorite color of clothing?

Blue Navy, Dark Colors

12.What is Isti’s favorite sport?

Cycling

13.What kind of weather does Isti like when she goes for a walk?

Cloudy & Rainy

14.What is Isti’s zodiac sign?

Cancer

15.What song is Isti listening to while she is writing this question?

Adele ; All I Ask. *kocaknya, nih lagu baru di download padahal sudah booming di kelas berminggu-minggu yg lalu.

16.How tall is Isti?

159 cm

17.What flavor of maccaron does Isti like most?

Belum pernah makan tapi pernah mencoba untuk membuatnya dan itu GAGAL TOTAL 😦

18.What is Isti’s favorite thing to do?

Reading & Listening to Music

19.When is Isti’s birthday?

July, 3rd 1992

20.Where was Isti born?

Pontianak

21.How long has Isti been using her current cell phone number?

Almost 5 years.

22. What was Isti’s childhood dream?

Doctor & Astronaut

23.What does Isti think about when she takes a shower?

Morning Shower : I wish that I can sleep for 15 minutes later.

Afternoon Shower : Random things, sometimes instrospect my self.

24. What is Isti’s favorite beverage?

Mineral Water [one & only]

25. Which country does Isti want to go?

  • East Asian’s countries [Japan, South Korea, North Korea, China, Taiwan]
  • Greece, Germany, Spain, England, Rusia
  • Arab Saudi, Iran
  • Thailand
  • Egypt, South Africa & Madagascar

26. What is Isti’s favorite item?

KAZUO [personal laptop]

27. What is the name of the movie that made Isti cry the hardest?

Sebenarnya, aku itu sensitif dan gampang menangis kalau nonton film yg memiliki plot hubungan orang tua-anak.

Dan, film yg paling nyesek sampe bikin mata aku bengkak itu HARMONY [film Korea].

28. What is Isti’s favorite fruit?

Orange & Banana

29. What is Isti’s favorite dessert?

Semua dessert buatan mama.

30. What kind of weather does Isti like when she takes a nap?

Rainy Day.

31. What is Isti’s favorite amusement ride?

Ferris Wheel & Carousel

32. What is Isti’s favorite fashion item?

Sneakers & Outer (blazer, jacket, cardigan, long duster coat)

33. What is Isti’s favorite number?

3, 6, 7 & 9

34. What is Isti’s favorite letter?

I & B

35. What is the most number of hours Isti slept before?

8 hours.

36. Which language is Isti most interested in?

Japanese, Russian, Spain, German & Latin

37. What kind of animal is Isti hate the most?

Aku takut sama kucing & anjing. Tapi hewan yg aku benci banget itu apa ya? mungkin semacam hewan-hewan yg menjijikan kayak larva, babi.

38. What food does Isti not eat?

  • Makanan haram
  • Jengkol & Pete
  • Ikan Air Tawar
  • Bagian dalam seperti usus, limpa, dll dari sapi & ayam
  • Daging Kambing
  • Pare

39. What was the last movie Isti watched in theater?

Batman vs Superman : Dawn of Justice. Sebenarnya pengen nonton Captain America : Civil War, tapi nggak ada barengannya.. *yasudahlah… ;(

40. What is Isti’s favorite city?

Pontianak & Jogja.

41. What is Isti’s favorite ice cream?

Chocolate-Vanilla flavor

42. Who is Isti’s Indonesia favorite author?

Dee Lestari & Tere Liye

43. What does Isti want to do most in Japan (you can change the country based on your answer from #25)?

*padahal list negera yg pengen aku kunjungi itu banyak, bueheheheh 😀 ; tapi untuk menjawab pertanyaan ini, kupilih Jepang karna dari kecil pengen kesana.

Di Jepang, aku ingin :

  • Belajar  *mau melanjutkan master atau ngambil doktoral atau summer/winter class
  • Mengunjungi Tokyo, Osaka, Kyoto, Hokkaido, Hiroshima & Yokohama
  • Nyobain kulinernya sama bertandang ke lokasi wisata sejarahnya
  • Mencoba mengenal peradaban dan sejarah lama Jepang

44. What does Isti do before she goes to bed?

Cuci muka + Sikat gigi, Wudhu, Sholat Isya, Pake Krim Malam sama Minum Teh Chamomile *ritual sebelum tidur; karna sejatinya aku sulit tertidur dan membutuhkan satu-dua jam untuk terlelap.

45. How long was the distance of Isti’s first marathon?

Nggak Ingat.. tapi sedang mencoba membiasakan setiap sore jogging beberapa putaran.

46. What is Isti’s favorite poetry (please insert link if any)?

Karangan Bunga ; Taufik Ismail

47. How many times has Isti been stung by a bee?

Never

48. What is Isti’s favorite day of the week?

Wednesday

49. How many pets Isti has?

Nope.

50. How does Isti sleep?

Lampu dimatiin, AC/Kipas Angin dihidupin, pake selimut tebal, kadang meluk guling kadang menatap ke langit-langit kamar & baca doa…

 

Finally, 50 Questions already answered. Fix! Kalian bisa mengenal sisi random saya lebih dekat lagi..

Thanks bagi yang sudah membacanya

dan sekarang post berantai ini akan diteruskan pada :

  1. Adik Iparku, Firsie
  2. Ma Chingu, Diah
  3. Teman-teman author yg lain, Kak Dell, Acu  Asti Mput, IvyFira dan Eli

Always healthy & be happy!

 

Warm Regard,

Aoko Cantabile

Advertisements

7 thoughts on “Hai, Sti!

  1. HAI KAKAK IPAR < SARANGHAEYONG /bbuing-bbuing/ aegyo shy-shy-shy/ #STOPFIRSIE2K16

    Kakak suka naik sepeda ya? Firsie malah lupa caranya naik sepeda/? Bukan lupa sih ya… udh ga lancar lagi soalnya udh lama ga sesepedahan… terakhir juga hampir nabrak orang :')

    Firsie juga mau ke jepang~~~ Mau jalan-jalan hehehe~~~

    Ok, just that. See you soon, Kak Aoko~~

    Liked by 1 person

  2. Pingback: Hai, Firsie! – Azzurablue's

  3. Pingback: Bintan’s Pick | closer

  4. Pingback: A Thank You Masterlist | The Mad Danseur

  5. Pingback: Ren’s Pick | messy mind

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s